Sivuja päivitetty

17.2. 2024 kello 14.

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:208561 kpl

Touko-kesäkuussa 2018 Sisiliaa kiertämään

_01_FS-SIC_650.jpg

TERVETULOA MUKAAN ITALIAAN JA SISILIAAN.  Tämänkin retken vetäjinä toimivat sen suunnittelijat Lasse Seppälä sekä Marita Halttunen Vantaalta. Molemmat ovat olleet mukana lähes kaikilla pitkillä Fotosafareilla vuodesta 2013 lähtien. Luvassa on siis taas kerran iloinen, monipuolinen ja hyvin järjestetty moottoripyöräretki eteläisimpään Eurooppaan

Retken pituus

Kierrämme Sisilian kuten 2014, mutta tällä kertaa väljemmällä aikataululla ja hieman eri reittejä ajaen.

Matkalla ollaan nyt yhteensä 20 päivää ja ajomatkaa Tallinnasta Tallinnaan on 8272 km. Jokaisena ajopäivinä (16 kpl) edetään keskimäärin 517 km, mutta satulassa istutaan kuitenkin vain noin kuusi (6) tuntia päivässä.

Ajoreitti ja kustannukset

Retken käsikirjoituksen mukainen hinta on

1495 €

sisältäen hotellimajoitukset (20 yötä), polttoaineet (5,5 l/100 km) sekä lautta- ja tietullimaksut. Useimmissa hotelleissa on hintaan sisällytetty aamiainen.

Viereistä karttaa tai tästä  klikkaamalla näet kilometrin tarkat  tiedot reitistä, ajoetapeista sekä  yöpymispaikoista. Jos vyörytät karttakuvaa alas asti, näet kokonaisbudjetin lisäksi myös kaikki päiväkohtaiset kustannukset koskien majoittumisia, polttoainekulkuja ja tiemaksuja.

_002_FS-SC_MA300.jpg

Miksi sittenkin Via Balticaa pitkin?

Kevään 2017 Kroatian retkemme jälkeen pohdimme vakavasti välttää Via Baltican läpiajoa jatkossa. Syynä on molempiin suuntiin jatkuvasti kasvanut rekkaliikenne erityisesti Tallinnan ja Varsovan välillä.

Tällä reitillä on vähän ohituskaistaosuuksia moottoriteistä puhumattakaan. Niinpä ryhmässä ajavat moottoripyöräilijät joutuvat köröttelemään pitkiäkin etappeja rekkojen välissä ohituspaikkojen ollessa harvassa. Tällöin tietenkin ryhmä helposti hajoaa ja sen viimeisillä pyörillä on kohtuuttomasti kirittävää pääjoukon kiinnisaamiseksi.  Vuosien kokemuksista tiedetään, että silloin sattuu  tälläkin reitillä helposti eksymisiä.

Päätimme kuitenkin vielä käyttää tätä reittiä, sillä Baltia, Puola ja Tsekki ovat kustannuksiltaan edullisia maita.  Näin lähes kolmen viikon reissun rahallinen säästö on merkittävä kuin lännenpää ajaen.

Tällä reittiosuudella tulemme jakamaan osallistujat enintään kolmen motoristin ryhmiin, jolloin porukka pysyy paremmin koossa ja ajo selvästi rauhoittuu kuin isomman ryhmän ollessa kyseessä.   

_12-13_FS-SIC_300.jpg

Viro, Latvia, Liettua...

Retkemme alkaa Helsingistä 26.5. (la), jossa siirrymme aamun ensimmäiseen Tallinnan lauttaan. Tallinasta jatkamme Via Balticaa pitkin Viron ja Latvian läpi Liettuan Marijampoleen, jossa on retken ensimmäinen yöpyminen.

Seuraavana päivänä ajamme melkein koko Puolan läpi Czestochovaan asti.

_003_FS-SIC_VIB300.jpg

Seuraavaksi Itävaltaan

Kolmen ajopäivän jälkeen  ja Baltian, Puolan sekä Tsekin ohitettuamme tulemme Itävaltaan ja Wieniin.

Hotellimme Donausstadt Kagran  on Tonavan varrella ja siellä vietämme kaksi yötä, joten ehdimme tutustua hyvin kaupungin moniin nähtävyyksiin.

Tähän saakka on matkaa taitgettu jo lähes 1700 kilometriä ja seuraavaksi saavummekin jo Italiaan-

                                                  [kuva: Pixaby]

_02_FS-SIC_W_MV.jpg

Adrianmeren rannikolle

Italiaan saavutaan sen koilliskulmasta, ja ensimmäinen yöpyminen on Udinessa, joka sijaitsee myös lähellä Slovenian rajaa.

Seuraavana päivänä ajamme Venetsian kautta mantereen poikki kohti länsirantaa. Matkalla sivuutamme Bolognan sekä Firenzen.

_03_FS-SIC_VE_MV.jpg

Vesuviuksen vierestä

Orbetellon rantakaupungissa nukutun yön jälkeen jatkamme Rooman ja Napolin kautta Teggianoon, joka sijaitsee Salernon maakunnassa.

Ehdimme kuitenkin sitä ennen ihailla Napolinlahden upeita maisemia Vesuviuksen näkyessä komeasti taustalla.

_04_FS-SIC_NA_MV.jpg

Seuraavaksi Sisiliassa

Teggianon jälkeen suunta on kohti Messinan salmea ja lyhyen lauttamatkan jälkeen ollaankin jo Sisiliassa ja lähellä retkemme toisen tulivuoren,  Etnan rinteitä.

Sisilian nsimmäinen yöpyminen on itärannikolla Catanian vieressä Giardini Naxoksessa.

_05_FS-SIC_ET_MV.jpg

Kohti Palermoa

Käsikirjoitukseen on merkitty Sisilian kierto myötäpäivään rannikkoa seuraten. Mahdollisuus on kuitenkin oikaista Cataniasta suoraan Palermoon, jolloin ajomatka lyhenee huomattavasti.

Perillä Palermon vieressä, Santa Flaviassa ollaan kolme yötä. Rantalomailua tai tutustustumista vaikka Kummisetä-elokuvista tutuksi tulleeseen Corleoneen.

_06_FS-SIC_PA_MV.jpg

Paluumatkalle kohti pohjoista ja Gardajärveä

Sisiliasta mantereen puolelle saavuttuamme ajamme nyt Adrianmeren rannikkoa seuraten vajaan 500 kilometrin etapin Crotoneen.

Seuraavana päivänä matka jatkuu Barin kautta Pescaraan, jossa yövytään jälleen aivan rannikon tuntumassa olevassa hotellissa.  

_009_FS-SIC_BA300.jpg

Tuttu Riva Del Garda

San Marinon ohitettuamme ajamme taas Bolognan vierestä, mutta nyt kohti Veronaa ja Gardajärven pohjoisosassa sijaitsevaa Riva Del Gardan kaupunkia. 

Majoitumme kahdeksi yöksi samaan hotelliin kuin keväällä 2017 Kroatia-Italian Fotosafarilla.

Tähän saakka matkaa on taitettu hieman yli 5000 kilometriä, joten jos moottoripyörät kaipaavat huoltoa, täällä ehditään sellaisetkin asiat hoitaa.

_009__FS-SIC_GA300.jpg

Kiinnostavatko mutkat?

Kolmen päivän tauon jälkeen  siirrymme Brennerin solan kautta Itävallan alppimaisemiin matkalla kohti Saksaa.

Mutkateille mielivät rohkeimmat motoristiti voivat lähteä ajamaan huikean Grosslocknerin maisemareitin https://www.grossglockner.at/gg/en/index

Sitten vain kohti  Regensburgia, jossa hotellimme on pienessä Tegenheimin kylässä.

_04_FS-SIC_BR__1500.jpg

Kaksi yötä Berliinissä

Seuraavaksi suunnataan Berliiniin, jossa ollaan myös kaksi yötä. Ehdimme tutustua  kaupungin keskustaan ja sen kuuluisiin nähtävyyksiin.

Berliinistä on enää lyhyt matka Puolan rajalle, jossa ajoreittimme on eri kuin menomatkalla.

Tulemmekin takaisin  Via Balticalle vasta Suwalki-nimisessä kaupungissa hieman ennen Liettuan rajaa.

                                                     [kuva: Pixaby]

_012_FS-SIC_BER_300.jpg

Loppusuoralla

Puolan jälkeen  jälkeen jäljellä on enää yksi yöpyminen Latvian Saulkrastissa, jossa on myös mahdollisuus suorittaa edullisa tuliaisostoksia.

Safarimme viimeinen ajopäivä Tallinaan on pituudeltaan vain noin 270 kilometriä, joten tulemme iltalautalla Helsinkiin perjantaina iltana 15.6.2018.

_015_FS-SIC_FIN_300.jpg

Retken kiinnostaessa ota heti yhteyttä meihin:

Lasse Seppälä;  +358 45 877 1750

seppllasse@gmail.com

Tutustu myös Fotosafareiden osallistumisehtoihin (klik)

Kaj Gumpler: +358 50 530 9635

fotosafari.fi@pp.inet fi

Voit lähettää myös yhteydenottopyynnön tästä (klik)