Sivuja päivitetty

17.2. 2024 kello 14.

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:208561 kpl

Pian alkamassa 18 päivän huikea Motosafari Via Balticaa Romaniaan, Bulgariaan ja Unkariin. Vierailu Auschwitzin keskitysleirimuseoon Puolassa on myös ohjelmassa.

Hinta-arvio vain 1143 euroa


Hintaan kuuluvat retken majoitukset 2 h hotelli/motellityyppisissä huoneissa, kaikki arvioidut polttoainekulut noin 6100 km:n matkalle (5,5 l/100 km), lauttamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki sekä arviot moottoritiemaksuista.    

Huomaa: Hinta sisältää lähes kaiken, paitsi ei ruokailuja eikä museokäyntejä.

Retki on täynnä, mutta...

 Vaikka osallistujajoukko on koossa, suunnitelma julkaistaan tässä siksi, että motoristit voivat saada tästä vinkkejä omien retkiensä suunnitteluun. Myös viime hetken mahdolliset peruutukset voivat vielä sallia muutaman motoristin mukaantulon, joten asian kiinnostaessa ota heti yhteyttä Lasseen puhelimitse  +358 45 877 1759 tai sähköpostilla : lasseaseppala@gmail.com

Näin etenemme päivä päivältä

Huom! Kuvat suurenevat niitä klikkaamalla

_______________________________________________________________

Vikingin katajanokan lähtöselvityksessä. Kuva: ASB-Lehti

9.6. (pe) Helsinki


Ryhmä kokoontuu Vikingin Katajanokan ajoneuvojen lähtöselvityksen luona klo 19. Viking XPRS autolautta lähtee Tallinnaan klo 21.
Illallisen jälkeen koko ryhmä aikaisin nukkumaan, koska seuraavana päivänä on koko retkemme pisin ajopäivä.

Käytössämme on neljän hengen hytit.

_______________________________________________________________


Monille retkillämme mukana olleille tuttu hotelli Gosciniec pod Strzecha, Suwalki (POL). Kuva: ASB-Lehti

10.6. (la) Tallinna (EST) - Suwalki (POL)


Pääsemme Tallinnassa autolautasta pian aamukuuden jälkeen. Tallinnan läpiajon jälkeen ensimmäisenä päivänä ajamme monille safarilaisille ennestään tutun välin Via Balticaa pitkin Liettuan ja Puolan raja-alueella sijaitsevaan Suwalkiin. Vaikka kyseessä on siis koko matkamme kilometreiltään pisin ajopäivä (693 km), onnistuu se helposti, koska lähdemme lautalta jo ennen aamuseitsemää. 

Majoitus on aikaisemmilta reissuiltamme tutussa hotelli Gosciniec pod Strzechassa. Meille on varattu 
2 h huoneet, joissa wc ja suihku. Aamiainen sisältyy hintaan.

_______________________________________________________________

Hotelli Focus Premium, Lublin (POL). Kuva esitteestä

11.6. (su) Suwalki (POL) - Lublin (POL)


Koska edellinen ajopäivä oli retkemme pisin, nyt on vuorossa vain noin 375 km:n osuus Puolan itäistä reittiä Lubliniin. 

Majoitus on varattu 2 h huoneet hotelli Focus Premiumista, joka sijaitsee rauhallisella alueella vain 8 km:n päässä Lublinin keskustasta. Hotellissa on moderni ravintola. WiFi on ilmainen, ja se on käytettävissä kaikissa tiloissa. Jokaisessa hotellin huoneessa on ilmastointi, taulu tv, tallelokero ja minibaari. Kylpyhuoneissa on suihkut, hiustenkuivaajat ja ilmaisia kylpytuotteita. Aamiainen sisältyy hintaan.  

_______________________________________________________________

Afrodite Apartmanház, Eger (HUN). Täällä olemme kaksi yötä. Kuva esitteestä.

12.-13.6. (ma-ti) Lublin (POL) - Eger (HUN)


Edessä on 530 km:n ajoetappi Lublinista Slovakian läpi viineistään tuttuun Unkarin Egeriin. 

Majoittuminen on Afrodite Apartmanház -nimisessä huvilassa, jossa meille on varattu 2 hengen huoneet. Esitteen mukaan: "Rakennuksessa on terassi ja näköala puutarhaan. Käytössämme on 4 makuuhuonetta, olohuone, taulu-tv, varustettu keittiö, jossa on uuni ja liesi, sekä 5 kylpyhuonetta, joissa on kylpyamme. Saatavana tilauksesta mannermainen aamiainen" 

Egerissä vietämme ylimääräisen huoltopäivän. 
Kaupungissa on paljon nähtävää ja maisteltavaa. Kenties ensimmäisten ajopäivien vaatteet ja muutkin varusteet kaipaavat huoltoa.

_______________________________________________________________

Guesthouse Peninsuinea Silva Dobra (ROM). Kuva esitteestä.

14.6. (ke) Romanian Sebesiin


Egeristä lähdettäessä edessä on 491 kilomerin etappi seuraavaan yöpymisemme, Romanian Sebesiin. Unkarissa matkanteko on tasaisempaa maisemaa, mutta puolen päivän jälkeen Romanian rajan ylitettyämme maisema muuttuu mäkisemmäksi enteillen lähestyviä vuoria. 

Majoituksemme Peninsuinea Silva Dobra sijaitsee Sebesin Zugagissa,  28 km:n päässä Câlnic Citadelista. Esitteen mukaan se "tarjoaa majoitusta, johon kuuluu puutarha, ilmainen yksityinen pysäköinti-mahdollisuus, terassi ja grillausmahdol-lisuus. Guesthousessa on poreallas, 24h-vastaanotto ja ilmainen WiFi kaikissa tiloissa". 

Kaikissa guesthousen huoneissa on vedenkeitin. taulu-tv, ja joissakin majoitusyksiköissä on parveke.

_______________________________________________________________

Transalpina ja Transfagarasan ovat monien motoristien "must"-kohteita Euroopassa. Kuva: Pixabay

15.4. (to) Transalpit (ROM)


Tämä 331 km:n ajopäivä on pyhitetty retkemme teemalle, eli molempien maailmankuulujen alppiteiden läpiajoille

ALUKSI TRANSALPINA 

Heti aamupäivällä on vuorossa pohjoisesta etelään ajettava Transalpinan 134 km:n upea etappi Sebesistä Novaciin. Transalpina on ehdottomasti yksi hienoimmista vuoristoteistä Euroopassa.

Vuorten huiput ovat usein kesäkuussa vielä lumipeitteisiä. Kuva: ASB-Lehti

SITTEN TRANSFAGARASAN 

 Seuraavaksi siirrytään monien motoristien ja autoilijoiden suosikkietapille,toiselle mutkaiselle alppitielle, jonka muun muassa TopGearin Jeremy Clarkson nimesi "maailman hienoimmaksi tieksi". Kyseessä on  Transfagarasan, jonka ajamme  etelä-pohjois-suuntaisesti. Tämän reitin välimatka on Curtea de Argesista Cartisoaraan noin 150 km.

Varmistetaan teiden aukiolo. Kuva: ASB-Lehti

Ennakkovaroitus:  

Yleensä edellä olevat alppireitit avautuvat kesäkuun alussa liikenteelle. Mikäli talvi on ollut hyvin luminen, saatetaan erityisesti Transfagarasan olla suljettuna pidempään. Varmistamme hyvissä ajoin ennen ajopäivää, tie on auki

Casa Fericirii. Kuva esitteestä.

MAJOITUS 

 Transalpinan ja Transfagarasanin ajettuamme majoitumme jälkimmäisen reitin pohjoispäässä olevassa Cartisuorassa. Majoituspaikkamme nimi on Casa Fericirii. Majoituspaikassa on ilmainen WiFi, grillausmahdollisuus, terassi ja ilmainen yksityinen pysäköintimahdollisuus. Omassa täysin varustetussa kylpyhuoneessa on suihku ja ilmaisia kylpytuotteita.  

_______________________________________________________________

Mustanmeren ranta-aluetta Bulgarian Varnassa. Kuva: Pixabay

16.-18.6. (pe-su) Varnaan (BUL)

Reittivaihtoehtoja Cartisoarasta Varnaan on useampia. Olemme laskeneet käsikirjoitukseemme 558 km:n matkan niin. että se kiertäisi Bukarestin itäpuolelta.

Takana on Tallinnasta laskettuna melko tarkasti 3.000 kilometriä ajoa eli matkassa mitattuna olemme melkein retkemme puolivälissä.

 

Amfora Hotel, Varna (BUL), jossa olemme kolme yötä. Kuva esitteestä.

Esitteen mukaan majoituksemme, "Amfora Hotel sijaitsee Varnan lomakeskusalueella 5,5 km:n päässä kaupungin keskustasta, ja se tarjoaa parvekkeellista majoitusta. Lähes kaikista majoitusyksiköistä on näkymät merelle. Tarjolla on ulkouima-allas, ravintola ja ilmainen pysäköintimahdollisuus." 

Meillä on nyt kaksi täyttä vapaapäivää Mustanmeren rannalla. Jos pyörät kaipaavat huoltoa, Varnassa on useampiakin MP-huoltamoita, joista osa on lauantaina auki.

Varnassa meillä on aikaa tutustua nähtävyyksiin. viettää rantalomaa ja tarvittaessa suorittaa varusteiden moottoripyörien huoltoja. Kuva: Pixabay

Koska takana on jo kahdeksan (8) ajopäivää, reissussa rähjääntyneiden vaatteiden pesu on mahdollista joko hotellissa tai kaupungin pesuloissa. 

Pulahtaminen Mustaanmereen on monille varmasti uusi kokemus. Hotellin uima-altaalla voi nauttia samalla majoitusliikkeen palveluista.

_______________________________________________________________

Hotelli Konstantinov, Kjustendil (BUL). Kuva esitteestä.

19.6. (ma) Kjustendiliin (BUL)


Lähdemme Varnasta hyvissä ajoin liikkeelle, sillä edessä on 575 kilometrin etappi seuraavaan kohteeseemme Kjustendiliin. 
Perillä meille on varattu majoitus Hotelli Konstantinovista, jossa ryhmällemme on 3 hengen huoneita. 

Esitteen mukaan: "3 tähden hotellissa on puutarha ja ilmastoidut huoneet, joissa on ilmainen WiFi ja oma kylpyhuone. Yksityinen pysäköinti on ilmaista. 

Kaikissa hotellin majoitusyksiköissä on taulu-tv. jokaisessa huoneessa on liinavaatteet ja pyyhkeet.

_______________________________________________________________

Hotelli Sucevic Garni (SRB). Kuva esitteestä.

20.6. (ti) Belgradiin (SRB)


Kjustendilistä lähdettyämme vain lyhyen matkan päässä on Serbian raja, josta alun mäkisempää ja vuoristoisempaa maisemaa seuraten jatkamme kohti Belgradia. Päivän etappi on 419 km. 
Majoitus on Hotelli Sucevic Garnissa, jossa ryhmällemme on varattu 2 hengen huoneet. Esitteen mukaan: "hotelli sijaitsee Avala-vuoren juurella. Asiakkaat voivat valita 2 ravintolasta, joissa tarjoillaan tyypillisiä serbialaisia ruokia. 

Jokaisessa Sucevic-hotellin tyylikkäästi sisustetussa huoneessa on ilmastointi, ilmainen Wi-Fi, kaapeli-tv, minibaari ja tallelokero. Ilmainen pysäköinti on kaikkien asiakkaiden käytettävissä. Hotellissa on 2 ravintolaa."

_______________________________________________________________

Bagolyvar Inarcs (HUN). Kuva: ASB-Lehti

21.6. (ke) Inarcsiin (HUN)

Belgradista lähdettyämme olemme pian puolenpäivän jälkeen Unkarin rajalla.

Unkarissa varmistamme ajoreittimme ja mahdolliset moottoritiemaksut.

Koska päivän ajomatka on vain 355 km seuraavaan yöpymispaikkaamme, joka on Motosafarilla olleille ennestään tuttu Bagolyvar Inarcs, saavumme hyvissä ajoin perille.

Meille on varattu 2 hengen hotellihuoneet. Hotellissa on sauna, uima-allas ja viihtyisä ravintola. Aamiainen sisältyy majoituksemme hintaan.

_______________________________________________________________

Hotel Gallicia Wellnes & SPA (POL), jossa olemme kaksi yötä. Kuva esitteestä.

22.-23.6 (to-pe) Oswiecimiin (POL)


Päivän kokonaismatkaksi laskettu 444 km:n osuus jatkuu Inarcsista Budapestin kiertotien kautta kohti pohjoista ja pian ylitämme Slovakian rajan. Iltapäivän lopulla saavumme perille Oswiecimin. 

Majoittuminen on Hotel Gallicia Wellnes & SPA -nimisessä hotellissa. Majoituksesta vain 4 km:n päässä on Auschwitz-Birkenaun keskitysleirien museo: Hotellin esitteen mukaan: " Tilavissa ja tyylikkäissä huoneissa on ilmainen Internet-yhteys ja taulu-tv.

Auschwitz-Birkenaun keskitysleirimuseoon järjestämme halukkaille opastetun kierroksen. Kuva: Pixabay

Hotel Galicjassa on ravintola, jossa tarjoillaan puolalaisia ja eurooppalaisia ruokia, sekä pizzeria ja kahvila. Ravintola sijaitsee 3 eri ruokasalissa ja ulkopuutarhassa. Galicja Wellness and Spassa on kuiva-, höyry- ja yrttisauna, poreallas ja rentoutumistila.

Perjantaina 23.6. varataan halukkaille mahdollisuus käydä Auschwitzin keskitysleirialueella. Ajovaatteet on mahdollista huollattaa myös hotellin järjestämässä pesulapalvelussa.

_______________________________________________________________

Kuten tulomatkalla, majoitumme Goscniec pod Strechassa, Suwalkissa (POL). Kuva esitteestä

24.6. (la) Taas Suwalkiin (POL)


Nyt on yhden ylimääräisen Oswiecimissä vietetyn päivän jälkeen edessä koko retkemme toiseksi pisin ajopäivä (654 km). Ajamme Puolan lounaiskulmasta Varsovaa sivuten kohti maan koillisinta kohtaa eli Suwalkia. 
 

Majoittuminen on jälleen jo tulomatkalla tutussa Goscniec pod Strechassa, josta varattu ryhmällemme entiseen tapaan 2 hengen huoneet.

_______________________________________________________________

Pärnussa, UKI Pühekulan loma-asunnoissa vietämme retkemme viimeisen yön. Kuva esitteestä.

25.6. (su) Pärnuun (EST)

Retkemme loppusuora häämöttää. Suwalkista ajetaan jälleen Via Balticaa pitkin, ensin Liettua ja sitten Latvian läpi monille tuttuun Pärnuun yöpymään. Päivän ajoetappi 561 kilometriä reippaampi ajopäivä UKI Puhekala -nimiseen majoitusyritykseen, jossa meille on varattu kaksi kappaletta neljän hengen loma-asuntoa.

Esitteestä lainattuna:" Pärnumaan rannassa sijaitseva UKI Puhkeküla tarjoaa majoitusta, ilmaisen WiFin ja ilmaisen yksityisen pysäköintimahdollisuuden.

_______________________________________________________________

Paluu kotiin Tallinnan Muugan satamasta. Kuva: ASB-Lehti

26.6. (ma) Muugan satamaan


Motosafarin viimeisenä ajopäivänä edessä on aikainen startti viimeistä 151 kilometrin etappi varten Pärnusta Tallinnan itäpuolella sijaitsevaan Muugan satamaan, jossa meidän tulee olla viimeistään klo 10:30.  
Eckerö Linen Finbo Cargo lähtee klo 12 Vuosaareen, jonne saavutaan klo 14:15 

Tähän päättyy 18 päivän retkemme.