Sivuja päivitetty

17.2. 2024 kello 14.

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:208561 kpl

08/2016 Pohjoisin Norja

Varangin vuono – Nordkapp - Lofootit  9.-14.8.2016

Yhdistimme kaksi jo perinteeksi tullutta erillistä Fotosafaria. Tiistaista sunnuntaihin (6 pv) kestävän retken aikana ajetaan uskomattoman upeissa maisemissa aluksi Kirkkoniemen sivuitse kohti Jäämerentietä ja Nordkappia.Siltä jatketaan kohti satujen saariksi kutsuttua Lofootteja.

Kartta suurenee klikkaamalla sitä (tai klikkaa tästä)

Retken kustannusarvio

vain 351 €

_01_N-kartta_300.jpg

Me olemme lähdossä upealle retkelle Jäämeren rannoille


Kamera.png _P02B__LASSE_1041.jpg _P06B_LATE.jpg _P03B_MARKKU_S.jpg _P04B_MAKKE.jpg
  Lasse   Lasse  Make   Make
  Piaggio X10   BMW R1200RT  BMW C650 GT   Honfa NC700
  Heinola   Helsinki  Helsinki   Taivassalo
Kiikari.png _PB06_PEKKA.jpg _P05B_RANE.jpg _P07B_SEPE.jpg _P08B_TEUKKA.jpg
  Pekka   Rane   Sepe   Teukka
  BMW C 650GT   Honda PanE   BMW S1000XR   Kymco MR700i
  Raisio   Siikajoki   Varkaus   Helsinki

_P01B_KAITSU.jpg rikkonen.jpg
  Kaj Gumpler   Martti Rikkonen
  Kuvausopastus   Kuvaesitys
  Norjassa   Inarissa

Tällä retkellä keskitytään erityisesti valokuvaamiseen.Siksi jo alkumatkasta luontokuvaja Martti Rikkonen järjestää Inarin Siidassa kuvaesityksen Pohjois-Lapin luonnosta ja sen eläimistä.
Kaj Gumpler puolestaan tulee toimimaan retkellä valokuvauksen opettajana sekä perehdyttää safarilaiset Pohjois-Lapin lintuihin.


(Kuva: Tomi Muukkonen)

Retkiryhmä on nyt koossa, mutta…

Aina voi tulla peruutuksia, josta syystä mikäli mukaantulo kiinnostaisi sinua, ota mahdollisimman pian yhteyttä p. 050-530 9635, laita sähköpostia: fotosafari.fi@pp.inet.fitai lähetä valmiiksi ilmoittaudu mukaan (klikkaa)  -lomakkeella tiedot itsestäsi.

Yli puolet skootterita

 Mukaan ilmoittautuneiden kalustosta kolme on  matkapyöriksi luokiteltuja isoja moottoripyöriä. Viisi pyöristä on vastaavasti  järeitä matkakäyttöön tarkoitettuja ns. maxi-skoottereita, jollaisilla safarilaiset ovat ajelleet eri vuosina ympäri Eurooppaa.

Kokeneita valokuvaajia ja safarilaisia

Tässä joukossa on mukana useampia valokuvauksen tosiharrastajia, josta syystä  osa mukaan lähtijöistä voi irrottautua päivisin omaksi ajoryhmäksi, joka etenee valokuvaajien ehdoilla. 

Mukaan ilmoittautuneista viisi on ollut aikaisemmin mukana eri ulkomaan Fotosafareilla, muun muassa  kolme oli Barcelonassa (2013),  kaksi Italian Kierroksella (2014) ja neljä Iberian ympäriajossa (2015). 

Nordkapp ja Lofootit ovat myös tulleet tutuiksi ainakin neljälle  aikaisemmilta vuosilta, joko sinne tehdyiltä virallisilta Fotosafareilta tai omilta retkiltä.


_03_Lofootoit_300_KS_.jpg

Lähtö Ranualta

Tällä kertaa matka alkaa tiistaina 9.8.2016 Ranualta, josta ajetaan Rovaniemen ohi joko Kittilän tai Sodankylän kautta Näätämöön. Ryhmä päättää reitin, eroa matkassa on noin 15 km.

Retki päättyy sunnuntaina 14.8. jälleen Ranualle, josta on etelään matkaaville useita eri reittivaihtoehtoja.

Kuvaukselliset maisemat

Upeiden maisemien lisäksi kaikki Norjan puolella ajettavat tiet kuuluvat useiden kokeneiden moottoripyöräilijöiden mielestä Euroopan parhaimpiin maisemareitteihin. Sopivat maukkaat mutkat ja vaihtelevat korkeuserot tekevät ajamisesta sellaisen nautinnon, että näihin jylhiin mutta myös avariin vuoristomaisemiin on päästäva ajelemaan vuosittain.  Aina uudestaan ja uudestaan!

_01_Noedkapp_300__KS_copy.jpg

_02_Lofootit_300__KS_copy.jpg

Budjetista

Majoitukset (5 yöpymistä) on varattu aikaisempien vuosien tapaan 4-hengen yksinkertaisissa lomamökeissä.  Mikäli varataan lisä- tai erikoismajoituksia, niiden lisäkustannukset ilmoitetaan erikseen.
Polttoaineet on laskettu pyöräkohtaisesti 5 l/100 km
Klikkaamalla yllä olevaa kartaa, näet sen alaosasta tarkan päiväkohtaisen kustannusarvion polttoaine- ja majoituskuluista.

Asian kiinnostaessa

Tutustu Fotosafarin osallistumisehtoihin (klikkaa), ilmoittaudu mukaan (klikkaa) lähettämällä meille tiedot itsestäsi. Otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä kertoaksemme mikä on tämän retken lopullinen ilmoittautumistilanne.