Sivuja päivitetty

22.9.2023 kello 10

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kesästä 2023

Jo pari vuotta vallinneen Covid-19 - tilanteen johdosta moni suunniteltu MP-retki ulkomaille on siirretty tulevaisuuteen.

Näiden retkiselostukset ja käsikirjoituskartat on tallennettu sivun yläpalkkiin aikajärjestyksessä.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:182930 kpl

Rane, Siikajoki

ranen_videokamera.jpg

 2.5.2013 VIDEOKAMERA.  "Nyt se on  pyörässä pleksin takana kiinni, huomenna kokeilen sitä", kirjoitti Rane iltamyöhällä. Yksi päivä aikaa testata sitä, lauantai-aamuna aikaisin alkaa matka kohti Helsinkiä.

ranen_testiajo.jpg

1.5.2013. Kaluston testausta Oulun perinteisellä vappuajolla. Ennakkoarvioissa 2500 motoristia lähti Oulun keskustasta ajamaan Muhokselle ja takaisin. Rane oli lähettämänsä kuvan perusteella joukossa mukana.  ”Sää oli aurinkoinen, mutta kolea (+4 c)”

Rane kertoi hetkeä aikaisemmin hankkineensa myös uuden navigaattorin ja lagtailevansa siihen osoitteita.

ranen_huoltoa.jpg

19.4.2013 Katteet otettu pois, jotta runko ja muoviosat saatiin vahatuksi ja puunatuksi. Videokameran kiinnitystä myös suunnittelin. Joko se tulee pleksin taakse, sen ulkopuolelle tai kypärään...?

rane__04__huoltoon.jpg

HUOLTOTOIMENPITEITÄ. Aloittelin pannarin (Honda PanEuropean 1100) huoltoa tallissa purkamalla liiat muovit pois, muutenhan tuohon ei pääse mitään tekemään. Oikeastaan muuta huoltotoimenpidettä en tehnytkään kun puhdistin ilmansuodattimen ja vaihdoin takajarruun nesteet.

Olipa muuten helppo homma jarrunesteen vaihto alipainepumpun kanssa!

ensin imaisin jarrunestesäiliön tyhjäksi, sitten pyyhkäisin säiliön puhtaalla rätillä. Seuraavaksi uutta nestettä säiliö täyteen ja imuletku ilmausnippaan. Sen jälkeen imua säiliöön ja ilmaruuvia auki! Muutaman kerran vedin säiliön tyhjäksi. että varmaan vaihtui kaikki neste. Helppoa!

Seuraavaksi moottori ja peräöljyjen vaihto.

Ennen Barcelonan safaria meinaan laittaa uuden akun  ja sytytystulpat.

Pientä fiksausta ja tarkistelua niin eiköhän sillä yhden Espanjan reissun pyörähä.

rane__01_palaveri.jpg

10.4.2013 POHJOISEN MIEHET. Kun emme olleet Kaitsun kanssa (oik.) aikaisemmin tavanneet, pidimme palaveria 10.4.2012 Oulun Kaakkurissa. Sovimme samalla miten lähdemme lauantaina 4.5.2013 ajelemaan nelostietä Vantaalle, jossa Raikka on luvannut järjestää majoituksen ennen sunnuntai-aamun laivaan nousua.

rane__02_naviteline.jpg

NAVIGOINTI.  Tuossa näkyy tuo kiinnittämäni puhelin/navigaattoriteline (iPhone). Siihen saa erilaisia kiinnikkeitä, ja pallonivelestä vartta voi käännellä.

rane__03_raahessa.jpg

1.4.2013 AJOKAUDEN KORKKAUS. Kevään ensimmäinen reissun ajoin ihan oikeasti aprillipäivänä Siikajoelta Raaheen ja takaisin. Taustalla kuulu Raahentorin  Pekka-patsas (Pietari Brahe).

                                                                                                                                                - Rane -