Sivuja päivitetty

22.9.2023 kello 10

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kesästä 2023

Jo pari vuotta vallinneen Covid-19 - tilanteen johdosta moni suunniteltu MP-retki ulkomaille on siirretty tulevaisuuteen.

Näiden retkiselostukset ja käsikirjoituskartat on tallennettu sivun yläpalkkiin aikajärjestyksessä.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:182935 kpl

1. AJOPÄIVÄ 3.5. (la) Baltia-Puola

fsit-0503_01.jpg

AAMUJÄÄSSÄ. Italian Fotosafariryhmän kauempana asuvat, Heikki (Korpilahti), Kaitsu (Oulu), Makke (Taivassalo) ja Seppo (Rovaniemi) olivat saapuneet pääkaupunkiseudulle edellisillan ja -yön aikana. Kello 06 lauantai-aamuna lämpötila oli juuri ja juuri kivunnut plussalle pakkasyön jälkeen ja pyörien pleksit olivat kaikilla ulkona yön yli olleilla pyörillä varmasti jäässä.

fsit-0503_02.jpg

ETELÄSATAMASSA. Ensimmäisenä paikalle olivat saapuneet Late (vas.) Heikki ja Seppo, sitten Kaitsu. Hetken päästä kuvanotosta satama-alueelle kurvasi Makke.

fsit-0503_03.jpg

PYÖRIÄ KIINNI Tallink M/S Starin autokannelle viritellessämme totesimme harmiksemme Raikan jääneen joukosta pois. Jälkeenpäin selvisi, että paria viikkoa aikaisemmin jonkun ajettua Raikan auton perään, miehen niska ja selkä olivat siinä kunnossa, ettei hän pystynytkään lähtemään mukaan.

Huomaa: Tallinkin kaikissa lautoissa on liinat pyörien kiinnittämiseksi. Laivan henkilökunta avustaa tarvittaessa kiinnittämisessä.

fsit-0503_04.jpg

RYHMÄSSÄ AJAMISTA  käytiin kertauksena läpi aamukahvien yhteydessä laivan ravintolassa. Road Captainiksi nimitettiin yksimielisesti Makke (vas.), joka myös aikaisemmilla Fotosafareilla valvonut ryhmäläisten ajamista. Vaikka jokainen on mukana omalla vastuullaan, tiukkaa ajokuria ryhmäajossa noudatetaan kaikilla Fotosafareilla. Pöydän päässä Seppo, vieressä Heikki ja Late.

fsit-0503_05.jpg

ENSIMMÄISELLÄ LOUNAALLA. Tallinnan jälkeen, Latvian rajan ylitettyämme syötiin pyörien tankkausten yhteydessä hodarit Staicelen Teboililla (Lukoil).

fsit-0503_06.jpg

PÄIVÄN KAKKOSTANKKAUKSEN yhteydessä ja Liettuaan saavuttaessa ja noin 400 kilometriä ajettuamme Kaitsu liimasi kaikkiin pyöriin sen enempää lupia kyselemättä Fotosafari tarrat.   

        

fsit-0503_07.jpg

100 KILOMETRIN HARHARETKI ALKOI TÄSTÄ. Hieman ennen Puolan rajaa nimeltä mainitsematon keulamies irtosi liikenneympyrästä liian aikaisin ja muut seurasivat kiltisti perässä.

Melko pian (10 km) virheen havaittua ryhmä pysähtyi ja ryhtyi selvittämään oikeata ajosuuntaa takaisin palaamiseksi.

fsit-0503_08.jpg

JA TAAS TARVITAAN KARTTAA. Lähes 50 kilometriä harhailtuamme tulimme kapean hiekkatien päähän, josta Puolan rajalle oli turha yrittää. Navigointia tarkastavat Heikki (vas.), Late ja Makke.

Päätettiin palata takaisin samaa reittiä, jos vielä osataan,

fsit-0503_09.jpg

VIHDOIN OIKEALLA VÄYLÄLLÄ. Pääsimme lopulta parin tunnin ylimääräisen kiertelyn jälkeen Liettuan ja Puolan rajalle, minkä kunniaksi Late laittoi kunnon tuuletukset!

fsit-0503_10.jpg

HARHARETKEN JÄLKEEN kaikilla alkoivat polttoaineet olla vähissä, joten tankkaus- ja kahvitauko ennen viimeistä vajaa 100 kilometrin etappia Puolan Suwalkiin ja siellä Krzywen kylässä sijaitsevaan hotelli Gosciniekiin. Pyörien vartiointivuorossa Kaitsu (vas.) ja Late.

Päivän laskennalliset ajot 681 km, todellinen matka eksymisen johdosta 800 km.

Lämpötilat Virossa +8, Latviassa +10, Liettuassa +12 ja Puolassa (auringon laskettua) +7

Upea ensimmäinen ajopäivä!

Lue seuraavan päivän loki tästä