Sivuja päivitetty

22.9.2023 kello 10

Halutessasi lisätietoja retkistämme, ota yhteyttä:
+358-400 385 690
asb-lehti@agility.inet.fi

Kesästä 2023

Jo pari vuotta vallinneen Covid-19 - tilanteen johdosta moni suunniteltu MP-retki ulkomaille on siirretty tulevaisuuteen.

Näiden retkiselostukset ja käsikirjoituskartat on tallennettu sivun yläpalkkiin aikajärjestyksessä.

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:182952 kpl

1. AJOPÄIVÄ  - 5.5. SUNNUNTAI

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Tästä näet 1. ajopäivät datat

Klikkaamalla yllä olevaa linkkiä näet kyseiseltä ajopäivältä MotionX-ohjelman piirtämän ajokartan sekä tarkat tiedot kilometreistä, keskinopeudesta yms. Pienennä karttanäkymää, odota rauhassa sen latautumista.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Helsigistä Viron ja Latvian kautta Liettuan Kaunasiin

2013-05-05_raikan_pihalta02.jpg

LÄHTÖ HAKUNILASTA. Raikka tarjosi pohjoisen pojille majoituksen viihtyisässä kodissaan. Kovasti vielä illalla flunssaisen oloinen isäntä oli aamulla ensimmäisenä pystyssä, koska retken pakkausosio oli jäänyt viime tinkaan. Lopulta  Bemarin satulan alle  tungettiin  kolme t-paitaa, kolmet kalsarit,  hammasharja ja yhdet shortisit. ”Kyllä mä näillä pärjään kaksi viikkoa”, mies vakuutteli.

2013-05-05_lauttarannassa02.jpg

LAUTTARANNASSA. Koko joukko intoa täynnä asettui ryhmäkuvaan ennen 07:30 Tallinkin lautan irtoamista. Sää pilvinen, mutta kuiva, asteita lähtöhetkellä + 8.

2013-05-05_nilsian_harri02.jpg

LONELY RIDER. Samassa jonossa lauttarannassa tapasimme Harrin Nilsiästä. joka oli päättänyt lähteä ajelemaan ilman tarkempaa matkasuunnitelmaa kolmeksi viikoksi ”jonnekin kauemmaksi”.

Kuultuaan Barcelonan F1-Fotosafarisra, innostui asiasta. Harri aikoi tulla  yöpymään ryhmämme kanssa samaan hotellin  Kaunasissa. Ensimmäisen illan aikana päätti, ettSä lähtee käväisemään Unkarissa ja Italiassa, mtta tulee sunnuntaiksi katsomaa kisoja.2013-05-05_bensasota022.jpg

BENSASOTA. Varsinainen episodi käytiin Latvian ja Liettuan rajalla sijaitsevalla bensa-asemalla.

Kaksi ryhmämme pyöristä ehdittiin tankata samasta mittaritaulusta, mutta niin ei olisi saanut tehdä vaan ensiksi olisi pitänyt käydä kassalla. Kun myyjät puhuivat vain paikallista kieltä ja ostajat eivät puhuneet, käytiin kiihkeä  viittomakielinen väittely, jonka kesto oli niin pitkä, että muut ryhmämme pyörät  kävivät tankkaamassa tien toisella puolella

2013-05-05_kaj_porista022.jpg

HOTELLI HUKASSA. Ensimmäinen yöpyminen oli Liettuan Kaunasissa, jossa Hotel Kaunas Apartmens sijaitsi keskellä kaunista kävelykatua. Hotellia vain oli mahdotonta löytää. Lopulta turistina Kaunasissa oleskellut Porilainen Kaj (vas.) tuli hätiin

2013-05-05_raikka_ja_darius02.jpg
ISOKSI AVUKSI. Hotellin isäntä Darius  (vas.) oli hyvin avulias ja ystävällinen. Kaitsu pudotti ja kadotti  passinsa ja F1-kisalippunsa keskelle kävelykatua. Darius lähti etsimään niitä ja löysi molemmat läheisestä ravinolasta, jonne joku ystävällinen ohikulkija oli vienyt ne. Huoneet olivat superedullisia, ja siistejä. Liettuassa matkustettaessa kannattaa aina tarkistaa maksukäytäntö, koska luottokortteja ei hyväksytä kalkissa majoitusliikkeissä

2013-05-05_illallinen02.jpg

PÄIVÄN YHTEENVETO. Illallisella hotellin vieressä sijaitsevassa pihvipaikassa oli tyytyväisiä matkalaisia. Tallinnasta aamulla lähdettäessä pientä vesisadetta, mutta lämpötila nousi päivän mittaan ja auringon myötä jopa +17 asteeseen. Latviassa oli erittäin voimakasa sivutuuli, Muuten ajosää oli upea. Noin 600 km:n ensimmäisestä ajopäivistä jokainen vakuutti nauttineensa.

 Huom. Ensimmäisen ajopäivän Motion-X dataa lukiessasi huomaa, että  ajoaikaanS, matkaan sekä keskinopeuteen sisältyi Tallinkin laivamatka (n. 80 km).